מתכון

מעמול עכואי - מתוק וללא סוכר

מעמולים בסגנון עכואי ששווה להשקיע בהכנתם - הם נשמרים הרבה זמן וכיף להגיש אותם ליד כוס תה

4,395 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
עוגיות תמרים - מעמול עכואי של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר
עוגיות תמרים - מעמול עכואי של נשאת עבאס | צילום: דניאל לילה| סגנון: עמית פרבר

מהחופים התכולים של יפו דרך הכפרים של אזור המשולש ועד הגבעות המוריקות של הרי הגליל — השף נשאת עבאס יצא לשיטוט בין הריחות והטעמים של המטבח הפלסטיני בארץ וחזר עם תוכנית טלוויזיה ומתכונים שמספרים את קורותיו הלא-מוכרות של המטבח המקומי

המעמולים של רחאל חמאד נחשבים להכי טובים בעכו. נשים מכל העיר מבקשות ממנה את המתכון או באות לראות איך היא מכינה אותם, והיא חולקת עם כולן בשמחה את הידע שלה. אצל רחאל צילמנו פרק שלם של "מטבחאת", שהוקדש כולו למעמולים שהיא מכינה ממגוון בצקים וממלאת במגוון מליות. כך יצא שביליתי איתה לא מעט במטבח. באחת הפעמים כמה נשים החמיאו לה על המעמולים שלה, אבל אחרי שהלכו היא צחקה ואמרה "אלו אהבלות אלו – המתכון של כולם זה אותו מתכון". אולי זה נכון, אבל בכל זאת המעמולים של רחאל יוצאים ריחניים וטעימים במיוחד. כנראה זה הרגש והצחוק שהיא מעבירה אליהם דרך הידיים. הבת של רחאל, דלאל (שהיא גם האמא של הסו-שף שלי אנאס), למדה את כל התורה מאמא שלה והיום המעמולים שלה מפורסמים לא פחות. ההכנה דורשת זמן, אבל היא שווה את המאמץ – המעמולים נשמרים הרבה זמן וכיף להגיש אותם כשמגיעים אורחים או סתם לאכול ליד כוס תה. זו לא טעות – אין סוכר במתכון, המתיקות של המעמולים מתקבלת מאבקת הסוכר שמפזרים בנדיבות מעל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

יוצקים מים, שמן, תמצית וניל ומי ורדים לקערת מיקסר ומערבבים מעט בכף. מוסיפים קמח, סולת, אבקת אפייה וחמאה ומערבלים בעזרת וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות עד לקבלת בצק רך. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

בינתיים מכינים את המלית:

2

מערבבים ממרח תמרים עם 1/4 כוס מים בקערה עד שהממרח נפתח ומתרכך (אפשר גם לרכך את הממרח במעבד מזון). מוסיפים תבלינים ומערבבים עד שהם מתפזרים בתערובת בצורה אחידה.

מעצבים, ממלאים ואופים:

3

מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

4

יוצרים מהבצק כ-60 כדורים בקוטר 4 ס"מ. במרכז כל כדור יוצרים גומה בעזרת האגודל וממשיכים לסובב את הבצק סביב האגודל עד שדפנות הגומה מגיעים לעובי 3 מ"מ. ממלאים בכפית מלית וסוגרים לצורת ביצה, כשקו הסגירה מעט מובלט מעלה. צובטים את אזור הסגירה של המעמול בעזרת מצבט מעמולים. אם אין, אפשר פשוט לחרוץ את השוליים הבולטים במזלג. מעבירים לתבניות.

5

אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מצננים לטמפ' החדר מחוץ לתנור וזורים מעל אבקת סוכר. המעמולים נשמרים בכלי חרס או קרמיקה אטומים מחוץ למקרר עד חודש.