מתכון

מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר

חיבור רב רושם בין מקלובה לפאייה. את הסיר הופכים מול האורחים ומגלים את שכבות האורז, הדגים והירקות

פברואר 2016
מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מקלובה לוקוס עם פלפלים קלויים, זעפרן ושומר. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

גיוון: ניתן להחליף את ציר הדגים בציר ירקות או ציר עוף.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

מכינים את המרכיבים

1

‏ מחממים תנור למצב גריל ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.

2

משרים אורז 20 דקות במים ומסננים.

3

מניחים פלפלים בתבנית ואופים כ-20 דקות עד שקליפתם נחרכת ומשחימה. מדי פעם הופכים.

4

מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון אטומה ל-10 דקות, מוציאים וקולפים. חוצים את הפלפלים, מסלקים את הגרעינים וקורעים את בשר הפלפלים לקרעים גדולים.

5

מחממים סיר רחב עם שמן וצורבים פרוסות שומר 5-3 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.

6

מוסיפים לסיר את האורז, פטרוזיליה, זעפרן, שום ומלח ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מכבים להבה.

מרכיבים שכבות, מבשלים ומגישים

7

מסדרים בתחתית הסיר שכבה צפופה של נתחי שומר ועליה שכבה צפופה של קרעי פלפלים קלויים. מפזרים 1/3 מהאורז המתובל ומניחים עליו שכבה של 3 פרוסות דג. מתבלים במלח. חוזרים על השכבות — פלפלים, שומר, אורז ודגים עד שמסיימים את האורז והדגים. מהדקים היטב בעזרת כף היד.

8

מזלפים ציר חם בצמוד לדופן הסיר ומניחים צלחת על תכולת הסיר.

9

מביאים את הנוזלים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 20 דקות.

10

הופכים על צלחת הגשה גדולה ומגישים.