גיוון: ניתן להחליף את ציר הדגים בציר ירקות או ציר עוף.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
אופן ההכנה
מכינים את המרכיבים
1
מחממים תנור למצב גריל ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.
2
משרים אורז 20 דקות במים ומסננים.
3
מניחים פלפלים בתבנית ואופים כ-20 דקות עד שקליפתם נחרכת ומשחימה. מדי פעם הופכים.
4
מכניסים את הפלפלים לשקית ניילון אטומה ל-10 דקות, מוציאים וקולפים. חוצים את הפלפלים, מסלקים את הגרעינים וקורעים את בשר הפלפלים לקרעים גדולים.
5
מחממים סיר רחב עם שמן וצורבים פרוסות שומר 5-3 דקות עד שהן מזהיבות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
6
מוסיפים לסיר את האורז, פטרוזיליה, זעפרן, שום ומלח ומטגנים כדקה עד שעולה ניחוח. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. מכבים להבה.
מרכיבים שכבות, מבשלים ומגישים
7
מסדרים בתחתית הסיר שכבה צפופה של נתחי שומר ועליה שכבה צפופה של קרעי פלפלים קלויים. מפזרים 1/3 מהאורז המתובל ומניחים עליו שכבה של 3 פרוסות דג. מתבלים במלח. חוזרים על השכבות — פלפלים, שומר, אורז ודגים עד שמסיימים את האורז והדגים. מהדקים היטב בעזרת כף היד.
8
מזלפים ציר חם בצמוד לדופן הסיר ומניחים צלחת על תכולת הסיר.
9
מביאים את הנוזלים לרתיחה, מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. בתום הבישול מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 20 דקות.
10
הופכים על צלחת הגשה גדולה ומגישים.