מתכון

מקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא

מקלובה ללא טיגון: בזמן שהאורז עובר בישול ראשוני כל יתר המרכיבים משתזפים בתנור

20,412 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מקלובה עוף וירקות עם מיקס אורז מלא. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.

2

מסדרים את חלקי העוף והירקות בתבניות בשכבה אחת ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל, שום ומרווה.

3

צולים 15 דקות, הופכים וצולים עוד כ-15 דקות עד שהכל זהוב.

4

בינתיים מבשלים אורז בסיר עם שפע מים רותחים 15 דקות לריכוך ראשוני ומסננים.

5

מביאים לרתיחה ציר, טועמים ומתבלים אותו בבהראט, קינמון, כורכום, מלח ופלפל.

6

מסדרים את הירקות עם שמן הצלייה שלהם בתחתית סיר גדול (26 ס”מ קוטר ו-12 ס”מ עומק). מפזרים חצי מכמות האורז, ממשיכים עם העוף ומסיימים עם עוד אורז. מניחים על תכולת הסיר צלחת קטנה מקוטר הסיר שתשמש כמשקולת, יוצקים את הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ואוטמים היטב. מבשלים 30 דקות בלי לחשוב אפילו לפתוח את המכסה!

7

מכבים להבה ומורידים מכסה. מניחים מגבת נקייה, מכסים שוב וממתינים 10 דקות.

8

הופכים את הסיר ולא נוגעים בו 3 דקות. רק אח”כ מרימים לאט-לאט. מפזרים פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים ומגישים.

באותה שיטה מכינים:
מקלובה חצילים: גרסה יותר קרובה למקור ובכל זאת קצת אחרת — מחליפים את הגזרים והדלעות ב-3 תפוחי אדמה וחציל גדול פרוסים. צולים ומבשלים כמו במתכון המקורי.