מתכון

מקרוני אנד צ’יז פריך

מתכון גבינתי במיוחד עם חידוש שהופך אותו לקל יותר להכנה - לא מבשלים את הפסטה מראש ומוותרים על רוטב הבשאמל המסורתי

17,457 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מקרוני אנד צ’יז פריך (קראנצ’י)
. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
מקרוני אנד צ’יז פריך (קראנצ’י) . צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

מדובר במתכון שהוא קלאסיקה אמריקאית שפורסם לראשונה ב”ניו יורק טיימס”. ג’וליה מוסקין, כתבת האוכל של המגזין, הקדישה מאמר נרחב לחקר המנה המושחתת, שתמצאו בכל בית אמריקאי.

בסוף המאמר היא הוסיפה צמד מתכונים גבינתיים במיוחד. בשניהם יש חידוש – לא מבשלים מראש את הפסטה ומוותרים על רוטב הבשאמל המסורתי. האחד מניב מאפה פריך יותר, והשני קטיפתי יותר (ומכאן שמותיהם crunchy ו-creamy בהתאמה).

מוסקין סיפרה ל”על השולחן” כי שני המתכונים הגיעו אליה מבת דודתה, אשר מצאה אותם באיזה מגזין ושינתה אותם לפי טעמה. היא לא ציפתה שהמאמר יעורר מהומה רבתי, אך בתוך זמן קצר ממועד הפרסום קיבלה טלפון מעורך שהודיע לה, שמדובר במתכונים שנשלחו במייל יותר מכל מתכון אחר שפורסם ב”ניו יורק טיימס”. מוסקין מוסיפה שהגרסה הקראנצ’ית זכתה ליותר תגובות מהגרסה הקטיפתית. הנה שני המתכונים לשיפוטכם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית בכף חמאה.

2

מערבבים את שני סוגי הגבינה ושומרים בצד 2 כוסות גדושות.

3

מערבבים את יתרת הגבינות עם קאיין ומלח בקערה עם הפסטה ומעבירים לתבנית.

4

יוצקים מעל חלב ומפזרים את 2 כוסות הגבינה ששמרנו. מפזרים מעל את כף החמאה הנותרת.

5

אופים ללא כיסוי 45 דקות. מגבירים טמפ’ התנור ל-200 מעלות, ואופים עוד 20-15 דקות, עד שפריך בתחתית ובציפוי.