מתכון

מרטבאק מאניס – פנקייקס אינדונזיים מחלב קוקוס

מדי ערב יוצאים אלפי רוכלים לרחובות ג’קרטה ומכינים מרטבאק מאניס – פנקייקס אווריריים ורכים עם חלב קוקוס

14,520 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרטבאק מאניס - פנקייקס אינדונזיים. צילום: רונן מנגן, סטיילינג: רותם ניר
מרטבאק מאניס - פנקייקס אינדונזיים. צילום: רונן מנגן, סטיילינג: רותם ניר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

למלית

לטיגון וזילוף

לשימון המחבת:

אופן ההכנה

מכינים את הבלילה

1

מחממים קרם קוקוס בקערה במיקרוגל עד שהוא חמים (נעים לטבול בתוכו אצבע). מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.

2

מערבבים קמח וסוכר בקערה נפרדת. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ואת קרם הקוקוס וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת סודה לשתייה וטורפים רק עד שהיא נטמעת בתערובת. מניחים לא מכוסה ל-15 דקות (הבלילה צריכה להיות במרקם של בלילת פנקייק. במידת הצורך מוסיפים מעט חלב קוקוס או חלב).

בינתיים מכינים את המלית

3

קולים אגוזי מלך במחבת ללא שמן עד שהם מזהיבים ומעבירים לקערה.

4

קולים שומשום במחבת עד שעולה ריח נעים ומוסיפים לקערה. מצננים היטב. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.

מטגנים את הפנקייקס

5

ממיסים 10 גרם חמאה במחבת טפלון על להבה נמוכה-בינונית. יוצקים שכבה דקה מן הבלילה, כזו שמספיקה רק כדי לכסות את התחתית. מטגנים עד שהתחתית מזהיבה והחלק העליון מתייבש. הופכים ומטגנים מהצד השני עד להזהבה.

ממלאים ומגישים

6

הופכים את הפנקייק לקרש חיתוך, כך שהצד היפה כלפי מטה. יוצקים שכבה נדיבה של חלב מרוכז על פני חצי פנקייק ומפזרים עליה מתערובת המילוי. מקפלים ומזלפים מעל בנדיבות פסים של חלב מרוכז. חותכים לשניים ומגישים מייד. חוזרים על הטיגון והמילוי עם יתר הבלילה.

גיוון: אפשר להחליף חלק מן האגוזים והשומשום בעוגיות קצוצות דק או בשברי בוטנים קלויים.