הבוכרים משתמשים במקור בקאימק – מין שמנת סמיכה ואדירת טעם – אבל אהרוני גילה שגם המסקרפונה עומדת במשימה בגאווה. כמות המרקחת במתכון מספיקה לכמה צנצנות יפות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
שמים צלחת קטנה במקפיא לבדיקת מוכנות המרקחת.
מבשלים את המרקחת:
2
מערבבים סוכר, מים, מקל וניל וקליפת לימון בסיר רחב. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות עד שנוצר סירופ בהיר.
3
דוקרים כל תאנה בקיסם ב-3-2 מקומות. מוסיפים את התאנים לסירופ ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כשעה על להבה בינונית ללא מכסה.
4
כך מוודאים שהמרקחת מוכנה: יוצקים כמות קטנה לצלחת הקפואה ויוצרים “שביל” בעזרת כפית. אם השביל נותר כמו שהוא, סימן שהמרקחת מוכנה; אם הוא נסגר, ממשיכים לבשל ובודקים שוב מדי 10 דקות.
5
מוזגים את המרקחת לצנצנות וחותמים מייד במכסה. המרקחת תישמר במזווה כמה חודשים. לאחר הפתיחה שומרים במקרר.
להגשה:
6
עורמים תלולית מסקרפונה לכל סועד בקערית הגשה ויוצקים מעל מהמרקחת.