מתכון

מרקחת של תאנים שלמות על מסקרפונה

המרקחת נהדרת, המסקרפונה גם - אבל כשהן נפגשות מתרחשת אלכימיה, שאין שום דרך להגדיר אותה

14,919 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
מרקחת של תאנים שלמות על מסקרפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מרקחת של תאנים שלמות על מסקרפונה. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

הבוכרים משתמשים במקור בקאימק – מין שמנת סמיכה ואדירת טעם – אבל אהרוני גילה שגם המסקרפונה עומדת במשימה בגאווה. כמות המרקחת במתכון מספיקה לכמה צנצנות יפות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

שמים צלחת קטנה במקפיא לבדיקת מוכנות המרקחת.

מבשלים את המרקחת:

2

מערבבים סוכר, מים, מקל וניל וקליפת לימון בסיר רחב. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות עד שנוצר סירופ בהיר.

3

דוקרים כל תאנה בקיסם ב-3-2 מקומות. מוסיפים את התאנים לסירופ ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים כשעה על להבה בינונית ללא מכסה.

4

כך מוודאים שהמרקחת מוכנה: יוצקים כמות קטנה לצלחת הקפואה ויוצרים “שביל” בעזרת כפית. אם השביל נותר כמו שהוא, סימן שהמרקחת מוכנה; אם הוא נסגר, ממשיכים לבשל ובודקים שוב מדי 10 דקות.

5

מוזגים את המרקחת לצנצנות וחותמים מייד במכסה. המרקחת תישמר במזווה כמה חודשים. לאחר הפתיחה שומרים במקרר.

להגשה:

6

עורמים תלולית מסקרפונה לכל סועד בקערית הגשה ויוצקים מעל מהמרקחת.