אפשר ואף רצוי להכין יום מראש, ואז טעמו של המרק משתבח. אפשר להגיש כמנה בצלחת מרק או כפתיח/נשנוש בספלוני אספרסו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט:
אופן ההכנה
1
מאדים בצל בסיר עם 2 כפות שמן זית עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
2
מוסיפים ארטישוקים, ציר ירקות ותימין ומביאים לרתיחה. מתבלים במעט מלח ופלפל, מכסים ומבשלים כחצי שעה על חום נמוך, עד שהארטישוקים רכים מאוד.
3
טוחנים את המרק בבלנדר יד ומסננים. מביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת, טועמים ומסיימים את התיבול.
4
מוזגים לכוסות ומעטרים במעט נבטי צנונית או עירית.