מתכון

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק קטיפתי המוציא את המיטב מהשורש המיוחד הזה. אפשר להגישו קר או חם

30,470 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק ארטישוק ירושלמי. צילום: חן מיקא | סגנון: רותם ניר
מרק ארטישוק ירושלמי. צילום: חן מיקא | סגנון: רותם ניר

אפשר ואף רצוי להכין יום מראש, ואז טעמו של המרק משתבח. אפשר להגיש כמנה בצלחת מרק או כפתיח/נשנוש בספלוני אספרסו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט:

אופן ההכנה

1

מאדים בצל בסיר עם 2 כפות שמן זית עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.

2

מוסיפים ארטישוקים, ציר ירקות ותימין ומביאים לרתיחה. מתבלים במעט מלח ופלפל, מכסים ומבשלים כחצי שעה על חום נמוך, עד שהארטישוקים רכים מאוד.

3

טוחנים את המרק בבלנדר יד ומסננים. מביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת, טועמים ומסיימים את התיבול.

4

מוזגים לכוסות ומעטרים במעט נבטי צנונית או עירית.