מתכון

מרק גזר ועגבניות עם חלב קוקוס

מרק חורפי חרפרף עם טעמים ממזרח אסיה

15,359 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרק גזר ועגבניות עם חלב קוקוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
מרק גזר ועגבניות עם חלב קוקוס. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

סלסה להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר גדול ומאדים ג'ינג'ר, שום ושאלוט במשך דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים מחית קארי ומערבבים כמה שניות בכף עץ כדי לפתוח את הטעמים שלה.

2

מוסיפים את יתר החומרים למעט חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות או עד שהגזר מתרכך.

3

מוסיפים את חלב הקוקוס, מבשלים 3 דקות עד לסף רתיחה, טועמים ומתקנים תיבול. המרק צריך להיות מעט חריף. מרסקים את המרק בעזרת מוט ריסוק ידני לקבלת מרקם חלק.

4

לפני ההגשה מערבבים את חומרי הסלסה. יוצקים מרק לקעריות ומניחים כף סלסה מעל.