מתכון

מרק גספאצ’ו כתום של פלפלים קלויים

מרק אמיתי עם שפע ירקות, עשבי תיבול ותבלינים - מוגש קר ומתאים לקיץ

4,849 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרק גספאצ’ו כתום של פלפלים קלויים . צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי
מרק גספאצ’ו כתום של פלפלים קלויים . צילום: דניה ויינר | סגנון: טליה סטולרסקי

בקיץ מעלים את סיר המרק לבוידעם, אבל לא כדאי לוותר עליו. מרק קר הוא דבר לפתוח בו ארוחה קלה ביום חם, ויש מרקי ירקות קלילים, שכיף לאכול אפילו חמים על המרפסת.

לא לשווא סדר הגשתו של המרק נקבע לתחילת הארוחה – הוא מרגיע רעב, ערכו התזונתי גבוה והוא קל לעיכול. למי שהרגיל את החיך למרק מתובל באבקות, כדאי לעבור למרק אמיתי עם שפע ירקות, עשבי תיבול ותבלינים. אבקת המרק על כל הכימיקלים שבה פשוט מיותרת. גם תוספות כמו שקדי מרק וקרוטונים תעשייתיים כדאי להחליף בתוספות בריאות וטעימות, כמו קרוטונים מקמח מלא, גרעינים ואגוזים טבעיים קלויים. תוספת לבנבנה של יוגורט או שמנת למרק תעניק לו ממד חמצמץ ומרענן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

קולים את הפלפלים כ-25 דקות, עד שמתרככים והקליפה ניתקת מהם. מכניסים לשקית ניילון, ולאחר כמה דקות מלאכת הקילוף קלה.

3

טוחנים את הפלפלים הקלופים עם שאר המרכיבים, פרט למלח ופלפל, במעבד מזון עם להב מתכת (או בעזרת מוט ריסוק חשמלי) לקבלת מרקם חלק.

4

מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות. מתקנים תיבול ומגישים.  

קרוטונים – עדיף מקמח מלא

נשאר לכם זנב לחם או לחמניות מקמח מלא? אל תזרקו! לחם איכותי יישאר כזה גם כשיתייבש. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים קוביות לחם, לחמניות או ג’בטה בגודל 2-1 ס”מ בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית, מפלפלים ומערבבים. אופים כ-10 דקות, עד שמזהיב.