מתכון

מרק דגים פיקנטי

מרק ארומטי, טעים ומנחם. אזהרה! הוא סוחב איתו הרבה לחם, אז כדאי שתצטיידו בכיכר משובחת

13,931 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרק דגים פיקנטי. צילום: דניאל לילה
מרק דגים פיקנטי. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבוקה (קושרים כזר):

אופן ההכנה

מכינים ציר דגים

1

מניחים את האדרות בסיר עם ½1 ליטר מים וכפית כורכום. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.

מכינים את המרק

2

מאדים כרישה, בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום, גזר ופלפל חריף בסיר עם שמן זית. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומניחים את זר עשבי התיבול. מוסיפים את הציר הרותח ומבשלים כ-20 דקות אחרי רתיחה.

3

מוסיפים למרק רצועות פילה דג. הן מסתלסלות כמו שבלולים וזה בסדר. מבשלים עוד 5 דקות במרק הרותח ולא יותר, כדי שלא יתייבשו. יוצקים חם לצלחת ומגישים.