מתכון

מרק חומוס, סלרי וכוסברה

מרק חורפי עשיר ששף רפי כהן מכין עם חומוס קלוי - להשיג בחנויות שמתמחות בקטניות

38,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
מרק חומוס, סלרי וכוסברה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
מרק חומוס, סלרי וכוסברה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

שף רפי כהן: "את המרק הזה סבתא שלי היתה מכינה מדי חורף מאפונה יבשה. כאן החלפתי את האפונה בגרגרי חומוס קלויים, שמוסיפים למרק ניחוחות וטעמים מעושנים. את החומוס הקלוי תמצאו בכל חנות קטניות — לא להתבלבל עם החטיף שמוכרים בפיצוחיות, מדובר בחומוס הקלוי שמשמש להכנת הגונדי".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב ועמוק עם שמן זית ומטגנים בצל, שום, צ'ילי וסלרי 5 דקות עד שהבצל מזהיב.

2

מוסיפים את יתר החומרים ו-½1 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי עד שהחומוס רך.