שף רפי כהן: "את המרק הזה סבתא שלי היתה מכינה מדי חורף מאפונה יבשה. כאן החלפתי את האפונה בגרגרי חומוס קלויים, שמוסיפים למרק ניחוחות וטעמים מעושנים. את החומוס הקלוי תמצאו בכל חנות קטניות — לא להתבלבל עם החטיף שמוכרים בפיצוחיות, מדובר בחומוס הקלוי שמשמש להכנת הגונדי".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר רחב ועמוק עם שמן זית ומטגנים בצל, שום, צ'ילי וסלרי 5 דקות עד שהבצל מזהיב.
2
מוסיפים את יתר החומרים ו-½1 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעה וחצי עד שהחומוס רך.