מתכון

מרק תאילנדי עם ירקות ועוף (טום-יאם)

מוסיפים חלב קוקוס, כרוב, גזר, חזה עוף ואטריות - ומכינים ארוחה שלמה ב-20 דקות

39,433 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
מרק תאילנדי עם ירקות ועוף (טום-יאם). צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
מרק תאילנדי עם ירקות ועוף (טום-יאם). צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

כל חומרי הגלם המופיעים במתכון נמכרים גם בצורה יבשה (אפילו ג’ינג’ר), כך שאפשר לאחסן אותם במזווה זמן רב או לפחות עד הפעם הבאה שתרצו להכין מטעמים תאילנדיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציר:

למרק:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה את כל חומרי הציר בסיר ומבשלים כ-20 דקות למיצוי הטעמים.

2

מסננים ומחזירים רק את הפטריות (אם רוצים, אפשר לחתוך אותן).

3

מוסיפים קרם קוקוס, מחזירים לסף רתיחה ומוסיפים את שאר חומרי המרק. מבשלים 5 דקות עד שהעוף מוכן.

4

מגישים עם בצל ירוק.

גיוונים:

  • ממירים את הכרוב בנבטי שעועית או מוסיפים אותם.
  • מוסיפים 1/2 כוס אפונה קפואה או כוס תרמילי אפונה סינית.

באותה שיטה מכינים:

  • מרק תאילנדי עם ירקות וטופו ממירים את חזה העוף ברצועות טופו ומבשלים 3 דקות.
  • מרק תאילנדי עם ירקות ובקר מממירים את חזה העוף ברצועות דקיקות של שייטל או סינטה ומבשלים 3 דקות.