החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שהופך שקוף ורך.
2
מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה בלי שישחים. מוסיפים מנגולד ומחצית מעלי התרד ומאדים עוד כדקה עד שהם נובלים.
3
מוסיפים תפוח אדמה ויין לבן ומבשלים דקה-שתיים עד שהיין מצטמצם.
4
מוסיפים ציר וחלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.
5
מסירים את המרק מהכיריים, מוסיפים את מחצית התרד הנותרת וטוחנים במוט ריסוק ידני למרקם סמיך (לא חייבים חלק).
6
מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מיץ לימון ומגישים חם.
לא משליכים את הפטוטרת (החלק הלבן), אלא קוצצים דק וחולטים במים רותחים דקה-שתיים, כדי לעדן את המרקם. מסננים ומוסיפים לבצל בשלב הטיגון.