מתכון

מרק מנגולד ותרד זריז

שיתוף פעולה בין תרד למנגולד: התרד מצטרף למרק בשלב הטחינה ומבטיח גוון ירוק רענן

8,835 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק מנגולד ותרד זריז. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
מרק מנגולד ותרד זריז. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מאדים בצל בסיר עם שמן וחמאה על להבה בינונית-נמוכה עד שהופך שקוף ורך.

2

מוסיפים שום ומאדים עוד כחצי דקה בלי שישחים. מוסיפים מנגולד ומחצית מעלי התרד ומאדים עוד כדקה עד שהם נובלים.

3

מוסיפים תפוח אדמה ויין לבן ומבשלים דקה-שתיים עד שהיין מצטמצם.

4

מוסיפים ציר וחלב, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים 15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

5

מסירים את המרק מהכיריים, מוסיפים את מחצית התרד הנותרת וטוחנים במוט ריסוק ידני למרקם סמיך (לא חייבים חלק).

6

מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מיץ לימון ומגישים חם.

גיוון:
לא משליכים את הפטוטרת (החלק הלבן), אלא קוצצים דק וחולטים במים רותחים דקה-שתיים, כדי לעדן את המרקם. מסננים ומוסיפים לבצל בשלב הטיגון.