החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים.
2
מוסיפים זוקיני, גרגרי חומוס, רסק עגבניות, עלי דפנה ומים. מתבלים בפפריקה, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות.
3
מוסיפים אורז, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-20 דקות עד שהירקות רכים והאורז מוכן.
4
מוסיפים תרד ומבשלים עוד כדקה תוך כדי בחישה עד שמתרכך. מתקנים תיבול.
גיוון: ניתן להמיר את 2 הגזרים הבינוניים ב-12 גזרי מיני חצויים.
טיפ: אם אתם רוצים מרק דל פחמימות, ותרו על האורז (והשתמשו רק ב-½1 ליטר מים).