מתכון

מרק עדשים ירוקות עם אוסובוקו

הכנתם תבשיל בשר ונשאר לכם מלא רוטב טעים-טעים? עם טוויסט קטן של תיבול, אפשר להפוך אותו למרק עדשים מקומי

8,475 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
מרק עדשים. צילום: אילן נחום
מרק עדשים. צילום: אילן נחום

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים ירקות שורש בשמן זית בסיר גדול.

2

במקביל מחממים מחבת ברזל וצורבים אוסובוקו עם חמאה, עד שסגור יפה מכל הצדדים.

3

מוסיפים את האוסובוקו לירקות שבסיר, מוסיפים גם דבש ונותנים לירקות להתקרמל מעט. מוסיפים עגבניות, מרווה וסויה ומצמצמים כמה דקות.

4

במקביל יוצקים יין למחבת שבה נצלה הבשר, ומגרדים את המשקעים בעזרת כף עץ. יוצקים אותם לסיר עם ציר או מים לכיסוי. מבשלים מכוסה כשעתיים על אש קטנה, עד שהבשר רך מאוד. מצננים.

5

מוציאים את נתחי הבשר מהסיר, ומעבירים את כל מה שנשאר בסיר דרך מסננת תוך כדי דחיסה (במסעדה אני משתמשת במולי - טוחן ירקות, כיוון שריסוק בבלנדר נותן רסק), כדי שכל החלקים הקשים יישארו בחוץ.

6

מחזירים את הנוזלים והבשר לסיר, מוסיפים עדשים וכמון ומבשלים מכוסה חצי שעה, עד שהעדשים רכות. מוסיפים כוסברה, מערבבים ובמידת הצורך מוסיפים נוזלים.