מתכון

מרק פול ירוק

רענן וירוק - מרק הפול, שהגיע מהמטבח המרוקאי וזכה לעידון במטבחי השפים, חוזר הביתה למקורות

24,002 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
מרק פול ירוק. צילום: דניאל לילה
מרק פול ירוק. צילום: דניאל לילה

פגשנו אותו לראשונה בתבשילים מרוקאיים דשנים וראינו איך הוא זוכה לעידון במטבחי השפים. עכשיו הוא חוזר אל המטבח הביתי, רענן וירוק מתמיד. למראה חגיגי ומהוקצע מרסקים למרקם כמעט חלק ומגישים עם תלולית של שמנת חמוצה.

פול טרי
יחסי המרה יש לקחת בחשבון שאחרי הניקוי והסרת התרמילים תישארו עם 1/3 מהמשקל ההתחלתי.

מבשלים מרתיחים הרבה מים בסיר (בלי מלח!) ומבשלים את התרמילים 10-5 דקות. בודקים תרמיל אחד ואת הפולים שבתוכו. ככל שהפול ישן וגדול יותר, זמן הבישול יהיה ארוך יותר.

מקלפים הכי נוח לקלף אחרי הבישול – פשוט פותחים את התרמיל מאחד הקצוות ושולפים את הפולים. בכל מקרה כדאי לעטות כפפות על הידיים, כדי שלא ישחירו. אם רוצים, אפשר להסיר גם את הקליפה השקופה הלבנבנה בלחיצה עדינה.

אפשר להקפיא? אפילו רצוי. מעבירים את הפולים הקלופים לשקית אטומה ומקפיאים. הפול ישמר במקפיא עד שנה.

מבשלים עם פול קפוא מרתיחים הרבה מים בסיר מבשלים 3 דקות, מסננים ומצננים. המהדרין יעבירו למי קרח להפסקת הבישול, זה חשוב במיוחד בהכנת סלט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

אם משתמשים בפול טרי, חולטים את התרמילים 10 דקות במים רותחים ומקלפים. אם משתמשים בפול קפוא, אין צורך לחלוט אותו קודם. אם רוצים להסיר את הקליפה השקופה, יש לחלוט גם את הפול הקפוא כדקה שתיים.

2

מאדים בצל ושום בסיר עם שמן זית על להבה נמוכה-בינונית עד שהופך שקוף ורך. מוסיפים גזר, סלרי, נענע ואת הפול החלוט ומטגנים כ-3 דקות עד להזהבה.

3

מוסיפים נוזלים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה כ-20 דקות על להבה נמוכה.

4

מסירים מהכיריים ומצננים. טוחנים את המרק חלקית בעזרת מוט ריסוק. מקפידים שלא יהיה חלק לגמרי.

5

מתבלים במלח, פלפל וקליפת לימון מגוררת.

הערה: המרק נוטה להסמיך במקרר. לפני חימום חוזר הוסיפו מעט מים כדי לדלל אותו.