כאן השתמשתי בשמפיניון ובירדן שיש אצלנו. אני באופן אישי לא אוהבת פטריות מיובשות, אבל מי שכן מוזמן להוסיף 5 פטריות מיובשות לירקות הטריים בתחילת הבישול. אם הצלחתם להשיג פטריות פורצ’יני טריות (הן נמכרות פה ושם בישראל במצב קפוא), ייצא לכם מרק עוד יותר טעים (אך גם יותר יקר).
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים בצל, תפוחי אדמה, גזר, שום, סלרי ופטריות שמפיניון בסיר עם 2 ליטר מים במשך 40-30 דקות, או עד להתרככות תפוחי האדמה.
2
מעבירים את תכולת הסיר, כולל חצי מכמות המים, לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. במידת הצורך מוסיפים עוד ממי הבישול לדילול.
3
מחזירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות נוספות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
4
מחממים מחבת עם חמאה, ומקפיצים פטריות ירדן עד שהן משחימות ומתרככות. מתבלים בפטרוזיליה, מלח ופלפל.
5
מוסיפים את הפטריות המוקפצות למרק ומוזגים לקערות הגשה.
שימו שום שלם:
לרוב אני לא קוצצת את השום, אלא מוסיפה את השיניים שלמות למחבת עם שמן זית, כדי שהשמן רק יתבשם מהן. כך אני מונעת מהשום להיחרך ו/או להשתלט על טעמיה של המנה.