מתכון

מרק תרד עם אורז ולימון

אצלנו מגישים את המרק עם לימון ופלפלייה צמודה, כי אמא אוהבת את המרק מתובל עדין ואני - עם המון פלפל שחור ולימון

1,727 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
מרק תרד עם אורז ולימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
מרק תרד עם אורז ולימון. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מאדים בצל בסיר מרק עם שמן על להבה בינונית עד שקיפות. מוסיפים תרד, חופן אחד בכל פעם, ומאדים היטב.

2

מוסיפים מים רותחים, מלח ושפע פלפל שחור. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.

3

מוסיפים אורז ומערבבים היטב. מוסיפים חצי מכמות מיץ הלימון, מחזירים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהאורז רך. מסירים מהלהבה ומכסים. מניחים ל-10 דקות.

4

מוסיפים את יתרת מיץ הלימון, מלח ופלפל עד שהמרק מפולפל וחמוץ לפי הטעם. מגישים חם.