מתכון

נודלס פטריות

נודלס עם שפע סוגי פטריות, בצל ירוק, סויה, צ’ילי מתוק - ומרכיב אחד בלתי צפוי: חמאה

34,756 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
נודלס פטריות. צילום: עודד מרום | סגנון: דיאנה לינדר
נודלס פטריות. צילום: עודד מרום | סגנון: דיאנה לינדר

גיוונים

  • למנה טבעונית מחליפים את החמאה בשמן קוקוס
  • למנה נטולת גלוטן מחליפים את הנודלס באטריות אורז עבות
  • ואם לא אוהבים כוסברה מחליפים אותה בכוס עלי תרד קצוצים גס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

ממיסים חמאה עם שמן בווק או במחבת על להבה גדולה. מוסיפים פטריות ומקפיצים 4-3 דקות.

2

מוסיפים שום, צ’ילי, סויה ויין לבן ומקפיצים עוד 5-4 דקות.

3

מוסיפים אטריות מבושלות ומקפיצים דקה-שתיים. מוסיפים כוסברה ובצל ירוק, מקפיצים עוד דקה ומגישים.

תורת ההקפצה

  • הכי חשוב: תהליך ההקפצה חייב להיות רציף ומהיר, ולכן חובה להכין מראש את מרכיבי המנה חתוכים ומדודים לעבודה. עיכובים עלולים להפוך את ההקפצה לבישול. מבשלים מראש את הנודלס, מסננים, מצננים ומערבבים עם שמן למניעת הידבקות.
  • 1, 2, 3 מתחילים! תנו לווק להתחמם כמו שצריך, הוסיפו שמן ותנו גם לו להתחמם. עכשיו אפשר להתחיל להוסיף את המרכיבים. כל תוספת תתבצע אך ורק כשתכולת הווק מבעבעת מחום. לא מוסיפים חומרי גלם נוספים לפני שטמפ’ הווק עלתה.
  • הקשיבו לווק! הוא צריך לרחוש כל הזמן. זו מהות ההקפצה.
    בכמויות קטנות אפילו במסעדות אסיאתיות, שיש בהן להבה ענקית, לא מקפיצים כמויות גדולות, לא כל שכן בבית. כדאי להוציא בכל פעם את המרכיב שהוקפץ (למשל נתחי עוף או ירק כלשהו) ולשלבם בהמשך עם יתר החומרים. זה יעזור לכם לשמור על חום הקפצה גבוה וימנע בישול יתר של המרכיבים.