מתכון

ניוקי 7 דקות

יש ניוקי מסולת ויש מתפוחי אדמה; יש מבושלים ויש אפויים, ויש גם ניוקי פטנט שמכינים ב-7 דקות וזוללים בחצי מהזמן

65,077 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
ניוקי 7 דקות. צילום: דניאל לילה
ניוקי 7 דקות. צילום: דניאל לילה

רומי: “ההשראה היא הנודי הטוסקני שאותו פישטתי ליסודות ראשוניים וקיבלתי ניוקי קלים במיוחד להכנה ובעלי מרקם רך, עשיר מאוד וכיפי.” השידוך הקלאסי הוא לרוטב חמאה ומרווה, אך גם רוטב רוזה יתאים ואל תגלו לאיטלקים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים ריקוטה במסננת ל-10 דקות ומניחים לה להגיר נוזלים.

2

מערבבים את הריקוטה עם קמח ופרמזן ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים היטב עם הידיים. אם נותר בקערה קמח שלא נטמע בתערובת, מוסיפים ביצה ומערבבים. אם נוצר בצק אחיד ומעט דביק, אין צורך בביצה.

3

יוצרים מהבצק כ-4 גלילים בקוטר כ-1 ס”מ. חותכים או צובטים מהגלילים ניוקי בעובי כ-1/2 ס”מ.

4

מרתיחים שפע מים בסיר גבוה ורחב. מוסיפים את הניוקי ב-2 מחזורים ומבשלים רק עד שהם צפים.