מתכון

נשיקות מרנג ואגוזי פקאן

ממתקי מרנג-פקאן קטנים וממכרים

11,315 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
נשיקות מרנג ואגוזי פקאן. צילום: מיכל לנרט
נשיקות מרנג ואגוזי פקאן. צילום: מיכל לנרט

ממתקי מרנג-פקאן קטנים וממכרים. מי שמתעצל או אינו שולט ברזי הזילוף, יכול לעצב גבעות אבסטרקטיות בעזרת 2 כפות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-140 מעלות.

2

מערבבים חלבונים וסוכר בקערת מיקסר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים על אש נמוכה (ביין מארי), ומחממים תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהסוכר נמס והתערובת חמימה למגע. מקציפים מיד במיקסר במהירות גבוהה 10 דקות, או עד שהקערה קרה למגע. מקלפים פנימה אגוזים.

3

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם פייה חלקה ומזלפים נשיקות קטנות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 30-40 דקות, או עד שהנשיקות יתקבלו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים (לנשיקות מאוד יבשות אופים שעה ב-110 מעלות).

גיוון: אפשר להחליף חלק מהאגוזים בקוקוס, בשוקולד מגורד או בפרג טחון, לפי הטעם.