מתכון

סְטְרָאטָה – פשטידת לחם איטלקית

מנת הבראנץ' החורפית האידיאלית - ברד פודינג מלוח עם גבינות ופטריות

22,912 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2017
פשטידת לחם. צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר
פשטידת לחם. צילום: רונן מנגן, סגנון: עמית פרבר

אוספים את שאריות הלחם במהלך השבוע (אני אוהבת להשתמש בשאריות פוקאצ’ה) ובליל שישי משרים אותן בבלילה של ביצים ושמנת. כשקמים בבוקר מוסיפים שאריות של גבינות ופטריות, מכניסים לתנור והנה לכם מנת בראנץ’ חורפית מפוארת. המלצתי היא לאכול אותה ביום האפייה — אז היא אוורירית ורכה במיוחד.

שימו לב: יש להוסיף לזמן ההכנה גם השרייה במשך לילה שלם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טורפים ביצים, חלמונים, קמח, שמנת וחלב בקערה גדולה לבלילה חלקה. מתבלים במלח, פלפל, תימין ואגוז מוסקט ומערבבים.

2

מוסיפים לקערה קוביות חלה ומערבבים היטב כדי שהתערובת תצפה אותן. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועד לילה.

3

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים שום ומנגולד 2 דקות עד שהמנגולד מאבד מנפחו. מעבירים לצלחת נקייה.

4

מחממים את השמן הנותר ומטגנים בצל ופטריות 4 דקות עד שהבצל הופך כמעט זהוב. מצננים.

5

מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית.

6

מערבבים את הירקות המטוגנים עם קוביות החלה המושרות ופרמזן ומעבירים לתבנית.

7

אופים 35 דקות עד שהמאפה שחום או עד שקיסם המוחדר למרכז הפשטידה ויוצא נקי. משהים 15 דקות ומגישים חם או חמים.