מתכון

סוטלאץ’ (ארוֹז קון לצ’ה)

בסוטלאץ’ יש שתי אסכולות: אלה שמשתמשים בקמח אורז ואלה שמשתמשים באורז שלם. כאן הלכנו על דרך האמצע

15,736 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סוטלאץ’ (ארוֹז קון לצ’ה). צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
סוטלאץ’ (ארוֹז קון לצ’ה). צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

סוטלאץ’ הוא קינוח של עניים. אין בו אגוזים, דבש או פירות מיובשים, וכל כולו אורז מבושל בחלב וסוכר. מי ששונא אותו קורא לו “אוכל לתינוקות” או דייסה עצובה ולא מבין למה אוכלים אורז מתוק, כשאפשר לאכול אותו מלוח. למי שאוהב אותו יש פה מלא בסוטלאץ’, ולכן הוא מתקשה לענות.
בסוטלאץ’ יש שתי אסכולות: אלה שמשתמשים בקמח אורז שדומה לקורנפלור, ואז הסוטלאץ’ חלק ודומה למלבי; ואלה שמשתמשים באורז שלם. כאן הלכנו על דרך האמצע: אורז שטוחנים במעבד מזון עד שהוא הופך לרסיסים. יש מי שאוהבים את הסוטלאץ’ קר מהמקרר, אבל אני אוהב לאפות אותו כמה דקות תחת הגריל, כדי שיקבל דוגמת רשת יפהפייה. מומלץ להשתמש בסיר טפלון, כדי שהאורז לא יידבק לסיר. משנדבק לא מגרדים, כדי לא להעכיר את הסוטלאץ’. אין לוותר על המרמלדה בשום אופן. היא מקפיצה את הסוטלאץ’ ב-3 רמות ומעוררת את כל הטעמים לחיים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

תוספות:

אופן ההכנה

1

טוחנים אורז עם כוס חלב במעבד מזון למרקם הדק ביותר שאפשר.

2

מעבירים לסיר טפלון ומוסיפים את יתרת החלב וסוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 30-25 דקות בבעבוע עדין תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאורז רך והסוטלאץ’ מסמיך. הוא עלול להיראות קצת דליל, אך מתייצב עם הקירור. מעבירים לקערה, מצננים ושומרים מכוסה במקרר.

בהגשה

3

מחממים את הגריל בתנור לחום הגבוה ביותר ומחלקים את הסוטלאץ’ לקעריות אישיות חסינות חום.

4

אופים מתחת לגריל 4-3 דקות עד שנוצרת דוגמת רשת שחומה יפה.

5

מניחים בכל קערית כף קונפיטורה ומקשטים בקורט קינמון. אפשר לפזר פיסטוקים.

בזמן הבישול אפשר להוסיף לסוטלאץ’:
• כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל
• 1/4 כפית הל טחון
• כמה טיפות תמצית פריחת הדרים או מי ורדים
• כמה חוטי זעפרן, קלויים על מחבת יבשה ומפוררים דק
עוד קישוטים אפשריים: שערות חלבה, פקאנים מסוכרים ופירות מיובשים קצוצים.