מתכון

סוכריות של חנוכה

זה מתחיל כמו סוכרייה עד שמגיעים לבצק הנימוח, שבתוכו הפתעה. גם מי שסופגניות לא עושות לו את זה יתקשה להישאר אדיש

ינואר 2016
סוכריות של חנוכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סוכריות של חנוכה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

 זיגוג הסוכר אוטם את הסופגניות הקטנטנות מפני הלחות, והן נשמרות טריות לאורך זמן. מתקבל ציפוי בכמות גדולה מן הדרוש למתכון, אבל לא יהיה לכם נוח לצפות עם כמות פחותה.
לטובת המתכון יש להצטייד במקלות סוכרייה (להשיג בחנויות המתמחות או בחנויות פנאי ותחביבים)

חוכמת מטבח: הגודל תמיד קובע
100% הצלחה:
ככל שהסופגניות קטנות יותר כך החשש מפני סופגנייה בצקית יורד, אם לא נעלם כליל.
כמה יוצא לי? המארחים שביניכם ישמחו ודאי לדעת שמכל קילו קמח אפשר להוציא 60 סופגניות ויותר.
חיי מדף: מהסופגניות הקטנות אפשר ליהנות גם ביום המחרת ואפילו אחרי יומיים. החומר “המשמר” שלהן הוא הציפוי המלא, שמונע חדירת לחות — האויבת של כל מאפה.
שומרי משקל: הן אמנם מטוגנות, מצופות וממולאות, אבל עדיין קטנות, כך שאיש לא יצטרך לוותר על מצוות החג ועל התענוג לטעום מהן.
מגוון: חובבי הז’אנר המתוק והמטוגן יוכלו לטעום סופגניות בכל מיני טעמים, צבעים וצורות.
ידידותיות לילדים: עוד לא פגשנו ילד שלא אהב סופגניות, אבל את הקטנות בעלות הצבעוניות המהפנטת הם יאהבו אף יותר.
אפשר גם: לצפות בשוקולד ציפוי קל, מהיר ומבריק, שילדים מאוד יאהבו: ממיסים 150 גרם שוקולד מריר קצוץ במיקרוגל או על בן מארי ומערבבים עם 2 כפות שמן. ממשיכים כרגיל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסופגניות:

לטיגון:

למלית:

לציפוי סוכרייה (קרמל):

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים:

1

מערבלים את כל החומרים למעט החלב בקערת מיקסר עם וו לישה במשך כדקה. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלב בהדרגה. לשים כ-10 דקות נוספות.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה-שעה ורבע עד שהבצק מכפיל את נפחו.

ממלאים ומתפיחים שוב:

3

מחלקים את הבצק ל-30 כדורים קטנים במשקל 30-25 גרם כל אחד ובגודל של אגוזי מלך. משטחים מעט כל כדור בצק ומניחים במרכזו ממתק כדורי. מגלגלים לסגירה.

4

מכסים את הכדורים ומניחים לתפיחה קצרה נוספת (20 דקות) רק עד שהם תופחים מעט.

מטגנים:

5

מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק לחום בינוני (170 מעלות). מטגנים את הסופגניות הקטנטנות דקה-שתיים להזהבה ומוציאים לנייר סופג.

6

בשלב זה אפשר לחלק את הסופגניות לשתי ערמות - אחת לציפוי סוכרייה והשנייה לציפוי שוקולד (ראו גיוון בעמוד ממול).

מכינים את הציפוי:

7

מכינים את חומרי הציפוי והקישוט בהישג יד, מכינים קערת מי קרח לעצירת בישול הציפוי ומכינים כוס, שבתוכה נניח לייבוש את המקלות עם הסופגניות המצופות.

8

מביאים לרתיחה מים, סוכר וגלוקוזה בסיר ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית בלי לערבב עד שהבועות הולכות ונעלמות, התערובת מתחילה להריח כמו קרמל ולהזהיב טיפ-טיפה בכל מיני אזורים בסיר. אם יש לכם מדחום סוכר, הטמפ’ היא 150 מעלות; אם לא, מטפטפים כמה טיפות סירופ לכוס עם מים קרים. אם הטיפה הופכת לכדור “זכוכית” קשה ובהיר, סימן שהתערובת מוכנה.

9

מניחים את הסיר בקערת מי קרח להפסקת הבישול.

10

נועצים בכל סופגנייה מקל סוכרייה, טובלים מייד בציפוי החם, ואם רוצים טובלים מייד בחומרי הקישוט (סוכריות, קוקוס או אגוזים). אם הציפוי מתקרר ומתקשה, מחממים קלות את הסיר, כדי שהציפוי יהיה נוח לשימוש (אבל שימו לב: אי אפשר להכין את הציפוי מראש ולחמם).

11

מעמידים את הסופגניות בכוס ומקררים עד שהציפוי מתקשה. לחילופין אפשר להעמיד את הסופגניות על הראש לציפוי שטוח כמו תפוח מצופה.