מתכון

סופגניות אפויות של מיקי שמו

אפשר להקפיא את הסופגניות האפויות ולחמם כמה דקות לפני ההגשה, והן יוצאות טעימות וטריות כאילו נאפו כרגע

113,770 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סופגניות אפויות של מיקי שמו. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
סופגניות אפויות של מיקי שמו. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

לא מדובר במתכון דיאטטי, אבל הוא יותר חסכוני בקלוריות בהשוואה לסופגניות מטוגנות. ועוד בונוס: אפשר להקפיא את הסופגניות האפויות ולחמם כמה דקות לפני ההגשה, והן יוצאות טעימות וטריות כאילו נאפו כרגע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים במים קרים.

2

מוסיפים קמח, משפר אפייה, ביצים, שמן קנולה ותמצית וניל ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כ-2 דקות עד לקבלת בצק חלק.

3

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כ-30 דקות להכפלת הנפח.

מעצבים, מתפיחים שוב ואופים

4

מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-25 חלקים במשקל 70 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לכדור.

5

מניחים את הכדורים ב-3 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 45-30 דקות להכפלת הנפח.

6

מחממים תנור ל-180 מעלות.

7

אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מצננים כ-5 דקות.

ממלאים ומקשטים

8

מחדירים לכל סופגנייה כ-1/2 כפית ריבה בעזרת מזרק וזורים אבקת סוכר.

גיוון:

  • סופגניות שוקולד אפויות – מחליפים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות אבקת קקאו ומוסיפים עוד 2 כפות מים, כי הקקאו סופח נוזלים.
  • את ריבת התות אפשר להחליף בכל ריבה שאוהבים.
  • במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-1 שקית שמרית.