מתכון

סופלקי פרגיות של מסעדת אוזריה

מתכון יווני קלאסי עם טוויסט של השפית אביבית פריאל-אביחי ממסעדת ״אוזריה״ בשוק לוינסקי

29,963 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סופלקי פרגיות. צילום: דן לב
סופלקי פרגיות. צילום: דן לב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצלייה:

לצזיקי:

לפיתות:

לטיגון הפיתות:

לפרגיות:

להרכבת המנה:

אופן ההכנה

מכינים את הצזיקי:

1

שמים יוגורט בבד סינון ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות.

2

שמים את היוגורט המסונן בקערה עם כל החומרים ומערבבים לקבלת מרקם של טחינה סמיכה. במידת הצורך מוסיפים מעט מנוזל היוגורט שסונן ומערבבים. שומרים במקרר עד 5 ימים.

מכינים את הפיתות:

3

שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 8-7 דקות לבצק אחיד. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה וחצי להכפלת הנפח.

4

לשים מעט את הבצק ידנית להורדת הנפח, מכסים ומתפיחים שוב כשעה עד שהוא כמעט מכפיל את נפחו.

5

יוצרים מהבצק 8 כדורים בקוטר 8 ס"מ ובמשקל 150 גרם. מניחים בתבנית מקומחת, מכסים ומתפיחים כשעה עד שהם כמעט מכפילים את נפחם.

6

מרדדים את הכדורים על משטח מקומח לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ וקוטר 20 ס"מ.

מטגנים את הפיתות:

7

מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים כל פיתה 2 דקות מכל צד עד הזהבה. מוסיפים מעט שמן למחבת בין טיגון פיתה אחת לשנייה. מוציאים את הפיתות לצלחת ושומרים חם עד ההגשה.

מכינים את הפרגיות ומרכיבים את המנה:

8

שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עד שנתחי הפרגיות נעטפים לגמרי בתערובת. משפדים את הנתחים על 16 שיפודים.

9

מלהיטים גריל פחמים או מחבת פסים עם מעט שמן וצולים את השיפודים עד שהבשר מוכן.

10

צולים גם עגבניות ובצלים מכל הצדדים עד שמתרככים ומקבלים פסי חריכה יפים. חוצים אותם.

11

מורחים כף צזיקי במרכז כל פיתה ומניחים חצאי ירקות חרוכים ו-2 שיפודים. מזלפים מעט אריסה ומפזרים מעט בצל סגול ועלי פטרוזיליה.