מתכון

סיגר קובנייה

מחווה לאחד הסמלים המובהקים של התרבות הקובנית: טווילים מגולגלים לצורת סיגר שמחביאים בתוכם מוס מוקה

מרץ 2016
סיגר קובנייה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סיגר קובנייה. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
  • 10 סיגרים ו-800 גרם מוס (8-6 מנות)
  • 30 דקות+ שעתיים להתייצבות
  • קל
  • כשר
  • אפייה

פירורי קראמבל שוקולדיים-חרפרפים, שנראים כמו אפר, משלימים את הדימיון.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטוויל קקאו:

לקראמבל צ'ילי וקובנייה:

מוס מוקה-קובנייה:

אופן ההכנה

מכינים מוס מוקה:

1

ממיסים שוקולד, חמאה וקפה במיקרוגל או מעל בן מארי. מצננים מעט, מוסיפים חלמונים וטורפים עד שהם נטמעים.

2

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא יבש. מקפלים את הקצף בהדרגה לתערובת השוקולד לקבלת תערובת אחידה.

3

מקפלים קצפת לתערובת השוקולד והחלבונים ומעבירים לשקית זילוף. מכסים ומעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות. נשמר בקירור עד שבוע.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מכינים טווילים:

5

מנפים אבקת סוכר, קקאו וקמח לקערה. מוסיפים חלבון וחמאה מומסת ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

6

מורחים מהתערובת מלבנים דקים בגודל 8×12 ס"מ על משטח סיליקון בעזרת פלטה מדורגת או סכין מריחה.

7

אופים כ-3 דקות עד שהדפנות משנות את צבען (משמעותית). מוציאים מהתנור ומגלגלים כל מלבן מייד (לפני שמתקרר) סביב מקל במבוק בקוטר ½1 ס"מ (או כל מקל בקוטר זהה) ליצירת גליל חלול. מורידים את הטמפ' בתנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים קראמבל:

8

מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה לקבלת פירורי בצק ומעבירים לתבנית.

9

אופים כ-7-5 דקות עד שהפירורים פריכים ויבשים.

10

סמוך להגשה מרכיבים את המנה: מזלפים מוס מוקה לתוך הגלילים. מפזרים מעט קראמבל בקצה ועל הצלחת ומגישים.