מתכון

סינרול גבינות מלוח

שבלול של בצק שמרים ריחני שחובק מטבעות גבינת עיזים ועגבניות מיובשות

6,939 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סינרול גבינות מלוח. צילום וסגנון: חן שוקרון
סינרול גבינות מלוח. צילום וסגנון: חן שוקרון

כשתגישו את המאפה המקסים הזה לשולחן החג, ייתכן שעוגת הגבינה תרגיש קצת מקופחת: שבלול של בצק שמרים ריחני שחובק מטבעות גבינת עיזים ועגבניות מיובשות. למרות המראה המרשים, ההכנה פשוטה והבצק נוח לתפעול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים ומשפר אפייה. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים שוב. תוך כדי לישה במהירות נמוכה, מוסיפים שום כתוש ושמן זית ויוצקים חלב בהדרגה עד לקבלת בצק רך מאוד (ייתכן שלא יהיה צורך בכל החלב). לשים במהירות בינונית כ-10 דקות נוספות.

2

מושחים את הבצק בשמן זית מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעצבים, ממלאים ואופים:

3

מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס"מ. חותכים כל עלה לרצועות ברוחב 4 ס"מ.

5

מניחים על הרצועה הראשונה פרוסות גבינה ועגבניות מיובשות. מגלגלים לצורת שבלול ומניחים במרכז התבנית. מלפפים סביב הרצועה הראשונה רצועת בצק נוספת באופן רופף ומניחים במרווים שבין רצועות הבצק פרוסות גבינה ועגבניות. חוזרים על הפעולה עם יתר רצועות הבצק.

6

מברישים את הבצק בשמן של העגבניות המיובשות ומפזרים מעל טימין וקשקבל.

7

אופים כ-25 דקות עד שהמאפה מזהיב. מברישים את המאפה החם בשמן עגבניות. מצננים ומגישים.