מתכון

סלט אטריות אורז עם עוף טחון

סלט חריף ומבושם ששורד יפה במקרר ויכול להתאים אפילו לפיקניק - בתנאי שתרעננו אותו בתוספת עשבי תיבול לפני ההגשה

12,937 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט אטריות אורז עם עוף טחון. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
סלט אטריות אורז עם עוף טחון. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

אטריות אורז מדריך מקוצר: נטולות גלוטן, קלילות ומתמסרות בקלות לכל רוטב. אטריות אורז טעימות וקלות לתפעול ואפילו לא מצריכות בישול. חברות חדשות במזווה.
סוגים: יש דקיקות (כמו שערות, לא להתבלבל עם אטריות שעועית המכונות “צלופן”), יש דקות (כמו אטריות ביצים), יש רחבות (כמו פטוצ’יני) ויש ריבועים. כולן מתאימות למוקפצים, סלטים ומרקים.
השריה – קרה? חמה? אולי בכלל בישול? תלוי כמה זמן עומד לרשותכם. בעיני הכי טוב להשרות בניחותא במים קרים עד שהאטריות גמישות – זמן ההשריה תלוי בעובי ובמותג והוא יכול לנוע בין חצי שעה לשעה. אם רוצים להאיץ את התהליך, משרים במים חמים; ואם ממש ממהרים – חולטים דקה-שתיים במים רותחים.
חשוב! האטריות מתרככות מאוד בזמן ההשריה, אבל הריכוך נמשך ומתעצם במגע עם חום, ואז הן גם עלולות “לשתות” את הנוזלים של הרוטב ולייבש את המנה, במיוחד אם הן לא הושרו די זמן. יש להיות ערניים ולהוסיף רטבים, מרק או מים במידת הצורך.

סלט חריף ומבושם ששורד יפה במקרר ויכול להתאים אפילו לפיקניק — בתנאי שתרעננו אותו בתוספת עשבי תיבול לפני ההגשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

משרים אטריות אורז במים כשעה לריכוך.

2

מחממים ווק עם שמן. מוסיפים בצל, שום ופלפלים חריפים ומטגנים דקה. מוסיפים עוף טחון, מתבלים בסויה ורוטב דגים ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב והפרדה לפירורים עד שהעוף עשוי.

3

מורידים מהכיריים ומערבבים עם האטריות. מוסיפים חצי מכמות עשבי התיבול ומלפפונים ומערבבים.

להגשה:

4

אם מגישים מייד, מוסיפים את יתרת עשבי התיבול; אם לא, שומרים במקרר ומוסיפים את יתרת העשבים סמוך להגשה.