מתכון

סלט ארטישוק חמוץ-מתוק

סלט מרוקאי מסורתי בווריאציה עכשווית

31,934 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
סלט ארטישוק חמוץ-מתוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו
סלט ארטישוק חמוץ-מתוק. צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

סלטים, תבשילים, מאפים וממולאים – כל מי שאי פעם טרח על קילוף ארטישוק יודע שזו ההמצאה שעושה לנו חיים קלים במיוחד במטבח. הסלט הוא פרפראזה אישית על הסלט המרוקאי הנודע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים ווק או מחבת רחבה עם שמן זית ושום. מוסיפים תחתיות ארטישוק ומקפיצים 5-3 דקות להזהבה.

2

מוסיפים מים ואת שאר המרכיבים ומבשלים כ-10 דקות ללא כיסוי עד לצמצום הרוטב ולריכוך הארטישוק.

3

מגישים חמים או קר עם פטרוזיליה מעל.

גיוון: מחליפים את החומץ ב-1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.