במיה קריספית ובשרנית עם פיסות מרעננות של לימון חמצמץ. ארוחת קיץ מושלמת. הבמיה התאילנדית ארוכה יותר וטעמה נגיס יותר, אבל אם לא מצאתם פשוט החליפו בסוג אחר.
סטלה ארטואה, בירת לאגר בהירה, מתאימה מאוד למנות עדינות ולא עמוסות טעמים. יש בה מרירות עדינה וארומות קלות, שילוו נהדר את סלט הבמיה הרענן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קוטמים את העוקץ מהבמיה ונזהרים לא לפצוע את התרמילים. שוטפים ומסדרים על מגש. מייבשים כ-30 דקות בשמש.
2
מחממים סיר עם שמן ומטגנים את הבמיה כ-2 דקות עד שצבעה הופך לירוק כהה. מעבירים למסננת ומצננים מעט.
3
שמים את שאר החומרים בקערה, מוסיפים את הבמיה, מערבבים ומגישים
על חוף הים, מטרים ספורים מהמים הכחולים, שוכנת "מנטה ריי" – מסעדת החוף הכי אהובה בארץ. כאן אפשר להתרווח בנחת עם כוס קאווה או מרגריטה קפואה ולאכול בעצלתיים מאזטים טעימים, דגים שמטופלים ביד עדינה או פאייה גדושה פירות ים. ועוד לא הזכרנו את ארוחות הבוקר המפורסמות של "מנטה ריי", שכדי ליהנות מהן יש להזמין מקום זמן רב מראש.