מתכון

סלט זיתים עם עגבניות, שום וזעפרן

הגרסה של רעות עזר לסלט הזיתים והעגבניות שכולנו מכירים. כאן היא משדרגת אותו עם זעפרן והרבה שום

10,290 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
סלט זיתים עם עגבניות, שום וזעפרן. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלט זיתים עם עגבניות, שום וזעפרן. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

רעות: “אצלנו הבישול מופקד בידי נשים, אבל את הסלט הזה למדתי דווקא מסבא שלי. אני שומרת בקנאות על המתכון ולא משנה בו כלום. הוא הכין אותו בשבתות וחגים, ולרוב אכלנו אותו לצד מנות דג.” בשלב ראשון מבשלים זיתים במשך שעה ומחליפים את מי הבישול כל 20 דקות — חשוב להקפיד על השלב הזה כדי להוציא לגמרי את המרירות מהזיתים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שמים זיתים בסיר, יוצקים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות ללא כיסוי, מסננים וחוזרים על התהליך עוד פעמיים.

2

מחממים סיר עם שמן זית ומטגנים שום במשך דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים עגבניות ואת הזיתים ומטגנים 4-3 דקות עד שהנוזלים מעט מצטמצמים. מוסיפים את יתר החומרים למעט מיץ לימון וכוסברה ומטגנים 3-2 דקות. מערבבים מדי פעם.

3

יוצקים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 30 דקות ללא מכסה עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מאוד. מסירים מהכיריים.

4

מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, מערבבים ומגישים. אם לא מגישים מייד, אפשר לשמור ללא הכוסברה עד שבוע במקרר.