החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
מכינים את החצילים:
2
מסדרים את פרוסות החצילים בתבניות, מזלפים 3 כפות שמן זית (את שאר השמן שומרים לטיגון הפלפלים) ומתבלים במלח ופלפל.
3
אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהחצילים זהובים.
מכינים את הרוטב:
4
מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית. מוסיפים 3 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים מתחילים להזהיב.
5
מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, שום, מים וסוכר. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
6
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שמתקבל רוטב סמיך.
מבשלים את החצילים ברוטב:
7
מוסיפים את פרוסות החציל האפויות, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
8
מגישים קר או בטמפ החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.