מתכון

סלט חצילים, עגבניות ופלפלים

שלושת הכוכבים של המטבח הבלקני — חצילים, עגבניות ופלפלים — יוצרים יחד סלט-תבשיל מקסים

135,833 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
סלט חצילים, עגבניות ופלפלים 
. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
סלט חצילים, עגבניות ופלפלים . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מכינים את החצילים:

2

מסדרים את פרוסות החצילים בתבניות, מזלפים 3 כפות שמן זית (את שאר השמן שומרים לטיגון הפלפלים) ומתבלים במלח ופלפל.

3

אופים בתנור החם כ-30 דקות עד שהחצילים זהובים.

מכינים את הרוטב:

4

מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה על להבה בינונית. מוסיפים 3 כפות שמן זית ופלפלים ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים מתחילים להזהיב.

5

מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, שום, מים וסוכר. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.

6

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שמתקבל רוטב סמיך.

מבשלים את החצילים ברוטב:

7

מוסיפים את פרוסות החציל האפויות, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות למיזוג טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

8

מגישים קר או בטמפ החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.