מתכון

סלט ירוקים ותמרים בוויניגרט סילאן

סלט צבעוני, מרענן וקליל שמתאים לכל ארוחה ולכל עונה בשנה

3,129 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
סלט ירוקים ותמרים בוויניגרט סילאן. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר
סלט ירוקים ותמרים בוויניגרט סילאן. צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר

כשהם בעונה שלבו בסלט תמרים צהובים או לחים או עירוב של שניהם. בשאר ימות השנה אפשר להשתמש במג’הול בשרניים. ויש גם פטנט: מוסיפים 2 קוביות קרח לוויניגרט ומקבלים רוטב יותר קרמי ואחיד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לוויניגרט:

אופן ההכנה

מכינים את הוויניגרט

1

מערבלים את כל המרכיבים למעט שמן הזית במעבד מזון או בבלנדר לתערובת במרקם אחיד. מזלפים את שמן הזית בהדרגה ותוך כדי ערבול עד שמתקבל ויניגרט במרקם אחיד. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע ומנערים היטב לפני השימוש.

מרכיבים את הסלט ומגישים

2

מניחים את העלים והתמרים בקערה גדולה, יוצקים מהוויניגרט ומערבבים. מפזרים גבינה בולגרית המאירי ובוטנים מסוכרים (אפשר לקצוץ אותם מעט אם רוצים) ומגישים.