נסיך פירות הקיץ
פרי או ירק? מבחינה בוטאנית המלון הוא בן למשפחת הדלועים, שממנה יצאו גם המלפפון, הדלעת, הקישוא והאבטיח; אבל אנחנו מתייחסים אליו כאל פרי.
היסטוריה בימי רומי העתיקה התייחסו אל נסיך פירות הקיץ כאל ירק, תיבלו והגישו במרק ובתוך תבשילים. רק בתקופת הרנסאנס הוא זכה להיות מוכר בגרסה המתוקה שלו.
במטבח גם אם בא לכם לאכול אותו מתובל, אל תנסו לבשל אותו כי הוא עלול להימס. צלייה או הקפצה יכולים לעבוד רק בזנים מסוימים כמו הכתומים המוצקים.
בריאות המלון מכיל כ-92% נוזלים וכ-8% סוכר. הוא מרווה, מצנן ומסייע לפינוי המעי. יש בו חומצה פולית, אשלגן, מגנזיום, ויטמין B ויותר ויטמין C מאשר בתפוז. את הבטא קרוטן תמצאו בעיקר במלון הכתום.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב:
אופן ההכנה
1
משרים אטריות במים חמים כשעתיים לריכוך.
2
מערבבים את חומרי הרוטב עם האטריות המסוננות ומניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים.
3
סמוך להגשה מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
4