מתכון

סלט מנגולד עם גרגרי חומוס רכים

סלט חורפי מעלי מנגולד מאודים בשילוב גרגרי חומוס רכים, לימון כבוש, כמון ועריסה

15,173 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
סלט מנגולד עם גרגרי חומוס רכים. צילום: דניה ויינר
סלט מנגולד עם גרגרי חומוס רכים. צילום: דניה ויינר

כשאנחנו אומרים סלטים במלרע, מיד עולה בדמיוננו שולחן המתמלא בצלוחיות גדושות כל טוב: סלט חצילים, סלט גזר וכוסברה, סלט חומוס, פיתות, חמוצים ושאר העזרים הטקטיים. מקפצה נפלאה לכל ארוחה. עלי סלק מאודים בשילוב גרגרי חומוס רכים, לימון כבוש, כמון ועריסה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים מחבת עם שמן זית, ומאדים עלי מנגולד על להבה בינונית כ-2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים שום ומאדים כ-2 דקות נוספות.

2

מוסיפים את החומוס והתבלינים עם לימון, עריסה ו-1/2 כוס מים ומבשלים כ-4 דקות נוספות. מצננים ומגישים קר.

3

אפשר להגיש גם כתוספת חמה לקציצות או מאכלי דגים.

גיוון: אפשר להחליף את גרגרי החומוס המושרים בגרגרים מקופסת שימורים. יש לשטוף אותם היטב לפני השימוש.