מתכון

סלט עדשים ושעועית מאש של אורנה ואלה

סלט צבעוני ובריא עם רימונים, עשבים ירוקים ושקדים

18,721 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
סלט עדשים ושעועית מאש עם רימונים, שקדים ועשבים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר
סלט עדשים ושעועית מאש עם רימונים, שקדים ועשבים. צילום: דן פרץ | סגנון: עמית פרבר

אלה: “הסלט הזה נולד יחד עם התינוקת של אורנה. לקחתי את סלט העדשים שאנחנו מגישות במסעדה ושדרגתי אותו עם כל מה שיולדת זקוקה לו. את הקטניות הנבטתי כדי להקל על העיכול, אבל אתם לא חייבים. הוספתי שקדים כי הם מלאים בסידן ורוקט – בגלל הברזל. הרימונים והעשבים הירוקים מוסיפים צבע ונותנים לסלט גוון גרוזיני שאנחנו אוהבות.”

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מביאים מים לרתיחה בשני סירים. מוסיפים לאחד שעועית מש ולאחר עדשים. מבשלים עד לריכוך: 7-12 דקות למש ו-2-1 לעדשים. מסננים ומצננים.

2

מערבבים את העדשים והמש עם עשבי תיבול, רימונים ושקדים. יוצקים מעל מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם, ממליחים, מערבבים היטב ומגישים.

שווה להנביט!
כל קטנית שתבשלו במטבח כדאי להנביט! ההנבטה מקצרת משמעותית את זמן הבישול, מעשירה את הטעם והכי חשוב – הופכת את מלאכת העיכול להרבה יותר ידידותית. וכל כך קל לעשות את זה בבית: משרים קטניות במים (כל סוג בנפרד) 10-8 שעות ומסננים במסננת רחבה. מכסים בנייר סופג (עדיין במסננת) ומנביטים 12-3 שעות עד שנבטים מציצים מהקטניות (מהירות ההנבטה תלויה ברמת הטריות של הקטניות). מדי פעם מערבבים ומטפטפים על הנייר מעט מים. מבשלים מייד או שומרים יום אחד במקרר.
איך מבשלים? בסיר עם שפע מים רותחים ללא כיסוי: 2 דקות לעדשים שחורות; 10-5 דקות למש ו-15-10 דקות לכוסמין (לא קטנית אבל עדיין בר הנבטה). אחרי הבישול אפשר גם להקפיא.