מתכון

סלט עדשים כתומות

סלט צבעוני ומשביע, עם ניחוח קיצי מובהק וערך תזונתי רב

31,325 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סלט עדשים כתומות. צילום: דניה ויינר
סלט עדשים כתומות. צילום: דניה ויינר

העדשים הכתומות, בניגוד לשאר הקטניות, מתבשלות מהר, ואין צורך להשרותן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים עד לרמת "אל­דנטה" (כ-3 דקות מרגע הרתיחה).

2

מסננים ושוטפים.

3

כשהעדשים מצוננות, מוסיפים את כל החומרים ומערבבים.

טיפ: כדי לקבל סלט טרי­-טרי, מכינים את כל המרכיבים מראש: מבשלים את העדשים, קוצצים ירקות ומכינים את מרכיבי הרוטב בצנצנת קטנה. ממש לפני הארוחה מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.