מתכון

סלט עדשים שחורות, נבטים ואבוקדו

העדשים השחורות נחשבות לעדשים הכי אנינות. אומרים עליהן שהן מחזקות את הרקמות ומעלות את החשק

7,641 בשלנים התעניינו במתכון זה
סלט עדשים שחורות, נבטים ואבוקדו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
סלט עדשים שחורות, נבטים ואבוקדו. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

קחו מלוא החופן קטניות והוסיפו להן את כל הטוב שיש לשוק להציע: ירקות, נבטים, עשבי תיבול ואגוזים. הציפו בשפע מיץ לימון סחוט טרי והתענגו על הטעם הסלט הזה הולך טוב עם לחם או קרקרים, שמשלימים את החלבון שבקטניות, והנה קיבלתם מנה שלמה ומאוזנת, שתשאיר אתכם שבעים למשך שעות. העדשים השחורות נחשבות לעדשים הכי אנינות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

1

מבשלים את העדשים במים (ללא מלח) 25-20 דקות, או עד שהן מתרככות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

2

מוסיפים פלפלים, אבוקדו, בצל סגול ונבטי חמניות.

3

מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.