מתכון

סלט פטריות, כרובית ועדשים שחורות

מנה מלאת מרקמים וטעמים שתתאים לכל הסועדים - לנמנעים מגלוטן או ממוצרי חלב ולאוכלי כל.

38,034 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2017
סלט פטריות, כרובית ועדשים שחורות של עמית פרבר. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
סלט פטריות, כרובית ועדשים שחורות של עמית פרבר. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

כרובית ועדשים שבושלו בדיוק במידה, עלי חסה פריכים ונתחים של פטריות בשרניות. מעל הכל יוצקים רוטב חמוץ-מתוק. מנה מלאת מרקמים וטעמים שתתאים לכל הסועדים – לנמנעים מגלוטן או ממוצרי חלב ולאוכלי כל.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב:

אופן ההכנה

מבשלים עדשים וכרובית:

1

מבשלים עדשים בשפע מים כ-30 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ומצננים.

2

חולטים פרחי כרובית בשפע מי מלח 7-6 דקות עד שמזלג ננעץ בקלות. מסננים ומצננים.

מטגנים פטריות:

3

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים פטריות 3-2 דקות להזהבה עדינה. מצננים לטמפ' החדר.

סמוך להגשה מכינים רוטב, מרכיבים ומגישים:

4

שמים את כל חומרי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.

5

שמים את כל חומרי הסלט בקערת הגשה, מערבבים ויוצקים רוטב מעל. מגישים מיד.