כאן הצמד חמד של תאנים וגבינת פקורינו משתכשך בסלט עסיסי לצד קרעי לחם ששותים את הרוטב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
ללחם מתובל:
לתאנים מקורמלות:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים לחם מתובל:
2
מברישים לחם במעט שמן זית, מפזרים מלח ומניחים בתבנית.
3
קולים את הלחם כ-15 דקות עד שהוא מתייבש ומתקשה בחלקו החיצוני אך נותר מעט רך בחלק הפנימי.
4
משפשפים את הלחם בשיני שום חצויות, יוצקים על כל פרוסה כף חומץ שרי ומניחים לחומץ להיספג.
מקרמלים תאנים:
5
ממיסים סוכר ומים במחבת רחבה ומתבלים בעלי תימין. מוסיפים חצאי תאנים עם החלק החתוך כלפי מטה ומבשלים על להבה בינונית כ-3 דקות עד שהתאנים מתקרמלות.
מרכיבים את המנה:
6
קורעים את פרוסות הלחם לפיסות גדולות ומניחים בקערה. מוסיפים עלי רוקט, בזיליקום, בצל סגול, את יתרת שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה גדולה.
7
מניחים מעל את התאנים, מפזרים פקורינו, מזלפים דבש ומגישים מייד.