החומרים טבלת מידות ומשקלות
לסלט:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הסלט
1
: מערבבים את חומרי הסלט בקערה.
2
מערבבים את חומרי הרוטב בקערה נפרדת ושומרים בצד.
מכינים את השקדים ומגישים
3
: מרתיחים מים וחומץ. חולטים שקדים במים הרותחים למשך 12 דקות.
4
בעזרת כף מחוררת או מסננת, מעבירים למי קרח ומצננים לחלוטין. מנערים קלות כדי להוציא עודפי מים ומניחים לייבוש על מגבת.
5
פורסים את השקדים לרצועות. מחממים שמן קנולה במחבת ומקפיצים את פרוסות השקדים 2-3 דקות עד שהשקדים מקבלים מעטה זהוב ופריך מכל הצדדים והם מוכנים לחלוטין מבפנים. מעבירים לנייר סופג וסופגים את עודפי השמן מהשקדים.
6
מוסיפים את השקדים לקערת הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים מיד.