מתכון

סלט שקדי בקר, עלים ושזיפים

הרעננות של העלים הירוקים, החמצמצות של הפירות העונתיים והחום של השקדים הצלויים משתלבים לסלט ארומטי וטעים

דצמבר 2017
צילום: דריה רטינר
צילום: דריה רטינר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלט:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הסלט

1

: מערבבים את חומרי הסלט בקערה.

2

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה נפרדת ושומרים בצד.

מכינים את השקדים ומגישים

3

: מרתיחים מים וחומץ. חולטים שקדים במים הרותחים למשך 12 דקות.

4

בעזרת כף מחוררת או מסננת, מעבירים למי קרח ומצננים לחלוטין. מנערים קלות כדי להוציא עודפי מים ומניחים לייבוש על מגבת.

5

פורסים את השקדים לרצועות. מחממים שמן קנולה במחבת ומקפיצים את פרוסות השקדים 2-3 דקות עד שהשקדים מקבלים מעטה זהוב ופריך מכל הצדדים והם מוכנים לחלוטין מבפנים. מעבירים לנייר סופג וסופגים את עודפי השמן מהשקדים.

6

מוסיפים את השקדים לקערת הסלט, מתבלים ברוטב ומגישים מיד.