מתכון

סלט תרד טורקי עם תאנים ואטריות קדאיף

תרד טורקי, או תרד בלאדי, זה עם העלים הארוכים והגדולים, מעולה לסלטים, הרבה יותר מהתרד הניו זילנדי העבה

3,301 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

אטריות קדאיף אפויות עד פריכות הן תוספת-פטנט שנותנת קראנצ’יות מעודנת. אפשר להכין אותן יום-יומיים מראש, לצנן ולשמור בכלי סגור בטמפ’ החדר. קונים אותן טריות בחנויות של ממתקים ערביים או קפואות בחנויות תבלינים מתמחות ולעתים גם במחלקת הקפואים בסופרמרקטים. אם לא משתמשים באטריות הטריות ביום הקנייה מקפיאים אותן באריזה אטומה. מפשירים את האטריות כחצי שעה לפני ההכנה בטמפ’ החדר. הוסיפו כמה צ’אנקים של אטריות אפויות גם לסלט פירות או לצלוחית גלידה ותקבלו שדרוג ברגע.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מפרידים מעט את אטריות הקדאיף זו מזו ומערבבים בקערה עם חמאה מומסת עד שהן משוחות היטב בחמאה.

2

מחממים תנור ל-200 מעלות. מפזרים את האטריות בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות עד שהאטריות זהובות. שוברים את האטריות לחתיכות גסות ומצננים.

3

מערבבים בקערה תרד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל תאנים ושברי קדאיף. מגישים מיד.