מתכון

סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית

ריקון הסלקים פשוט שכן בישולם המוקדם מרכך אותם. את תוכן הסלקים כדאי לשמור להכנת סלט רענן עם כוסברה ובצל אדום

4,252 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית ורכז רימונים. צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש
סלקים ממולאים בבשר ובורגול בטחינה גולמית ורכז רימונים. צילום וסגנון: לימור לניאדו-תירוש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לרוטב:

לטחינה:

אופן ההכנה

1

שוטפים בעדינות את הסלקים ומשתדלים לא לפצוע את קליפת הסלק. מניחים את הסלקים בסיר רחב, ממלאים מים לגובה של 2 ס"מ, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. נועצים קיסם ומוודאים שהוא ננעץ תוך התנגדות קלה. יש להימנע מבישול יתר. מכבים, שוטפים וקולפים תחת ברז המים (מומלץ עם כפפות גומי).

2

קוטמים מעט את חלקם התחתון של הסלקים ליצירת משטח ישר (כך שיוכלו לעמוד ישר בסיר). קוטמים את ראש הסלק ליצירת מכסה. שומרים את המכסים בצד. בעזרת כף פריזיין או כפית מרוקנים בעדינות את הסלקים. כדאי לשמור את התוכן בצד לשימוש בסלט או במרק.

מכינים את המלית:

3

מחממים שמן במחבת קטנה ומטגנים בצלים עד שקיפות. מעבירים לקערה ונותנים לבצלים להתקרר.

4

מוסיפים לקערה את שאר חומרי המלית ומערבבים.

5

ממלאים את הסלקים ומכסים כל סלק במכסה. אם נותרה מלית לאחר מילוי כל הסלקים, מוסיפים לה ביצה ופירורי לחם, מערבבים ומשהים במקרר 10 דקות. מוציאים מהמקרר ומגלגלים לקציצות קטנות.

6

מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.

7

בסיר רחב שמתאים גם לתנור מסדרים את הסלקים הממולאים (אם יש קציצות, מניחים אותן ביניהם). יוצקים את חומרי הרוטב, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים מכוסה 20 דקות תוך בעבוע בינוני. לא מערבבים.

8

מחממים תנור ל-150 מעלות.

9

מערבבים בקערה קטנה טחינה גולמית עם ¾ כוס מים ומוסיפים לתבשיל. מפזרים עלי בזיליקום ומנענעים מעט את הסיר. מכסים ומכניסים לתנור ל-30 דקות.