גיוונים: במקום שמן תירס אפשר להשתמש בקנולה. במקום פטרוזיליה אפשר להשתמש בכוסברה קצוצה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מרוקנים את הסלקים בעזרת כף פריזיין או כפית רגילה ושומרים את תוכן הסלקים להגשה.
מכינים את המלית וממלאים:
2
מביאים מרק לרתיחה. מוסיפים כפית ראס אל-חנות, כורכום, מלח ופלפל, 2 כפות שמן וקוסקוס. מערבבים, מסירים מהאש, מכסים וממתינים 10 דקות.
3
בינתיים מחממים מחבת עם יתרת השמן. מוסיפים בצלים קצוצים ומטגנים עד שמתחילים להזהיב מעט. מוסיפים שום ובשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר עשוי ומתפורר לפירורים קטנים. מוסיפים כפית ראס אל-חנות, צנוברים ומלח ומערבבים.
4
מאווררים את הקוסקוס בעזרת מזלג להפרדת הגרגרים ומוסיפים את הבשר. מערבבים קלות.
5
ממלאים את הסלקים בתערובת.
מכינים סלט מהעודפים ומגישים לצד הממולאים:
6
מערבבים את שאריות הסלקים עם שמן, פטרוזיליה ושום. מתבלים במלח ופלפל, מיץ לימון וסוכר ומערבבים.
7
מניחים על צלחת שני סלקים ממולאים ולצידם כף מהסלט.