מתכון

סמור'ס פאי

קחו שתי עוגיות פתי בר, שימו ביניהן מרשמלו מהמדורה וקוביית שוקולד וקיבלתם סמור'ס. זוהי גרסת הפאי המושקעת

6,004 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
סמורס' פאי של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
סמורס' פאי של עתליה עין מור. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

סמור'ס הוא חטיף קומזיץ פופולרי, שנולד ככל הנראה בתנועת הצופים האמריקאית ומשמעות שמו היא some more, כי אחרי שטועמים אחד פשוט אי אפשר להפסיק. במהלך השנים צצו וריאציות מכל קצות הקונדיטוריה שחוגגות את החטיף הזה וגם גרסת הפאי לא איחרה לבוא. כאן הכנתי קלתית של בצק פריך שחום ומלית של קרם שוקולד, שאותו מצפה מרנג רך (על תקן המרשמלו). להכנתו צריך להצטייד במיקסר ידני ולהיות מוכנים להקצפה ממושכת מעל בן מארי. תצטרכו גם סירופ תירס או גלוקוזה, שאחראיים למרקם של המרנג. קצת השקעה, אבל בסוף מתקבלות גבעות קטיפתיות, שאותן חורכים בעזרת ברנר לקבלת טעם מושלם ומרקם של מרשמלו על האש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

לקרם שוקולד:

למרנג מרשמלו:

לשימון התבנית:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מעבדים קמח, קקאו, חמאה וסוכר במעבד מזון רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים מים ומעבדים רק עד שמתגבש בצק.

2

אוספים את הבצק לכדור, משטחים מעט ועוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים.

3

מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בעובי 4-3 מ"מ ומרפדים בו את בסיס התבנית והשוליים. מחוררים את בסיס הבצק בעזרת מזלג בכמה מקומות ומעבירים למקפיא לשעה.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מניחים על הקלתית נייר אפייה ומעליו מניחים שעועית או עדשים כמשקולת.

6

אופים 20 דקות. מנמיכים את הטמפ' ל-170 מעלות, מסירים את המשקולת ואת רדיד האלומיניום ואופים 20 דקות עד שהבצק אפוי.

מכינים את קרם השוקולד:

7

שמים חלב, שמנת מתוקה ומחצית מכמות הסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.

8

טורפים חלמונים בקערה עם יתרת הסוכר בעזרת מטרפה ידנית.

מבצעים השוואת טמפטורות:

9

יוצקים כשליש מתערובת החלב הרותח לתערובת החלמונים תוך כדי בחישה. מעבירים את תערובת החלמונים לסיר עם החלב הרותח ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב בכף עץ במשך 7 דקות עד שמתקבל קרם סמיך שמצפה גב של כף עץ (לבדיקות מוכנות: מעבירים אצבע על גב הכף. אם השביל לא נסגר, הקרם מוכן).

10

מניחים שוקולד מריר בקערה. יוצקים את הקרם על השוקולד דרך מסננת, מכסים את הקערה וממתינים כמה דקות. מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ללא גושים.

11

יוצקים את הקרם על הקלתית, מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים.

מכינים את המרנג:

12

שמים את כל החומרים למעט מרשמלו בקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ומקציפים בעזרת מיקסר ידני 8-7 דקות על להבה בינונית עד לקבלת קצף מבריק (כשמוציאים את המקצפים מהמרנג צריכות להיוותר במרנג פסגות רכות).

13

מוסיפים את פיסות המרשמלו בהדרגה תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות עד שהן נטמעות לחלוטין במרנג.

14

מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעגלים על פני קרם השוקולד, כאשר מתחילים מהמעגל הפנימי.

15

חורכים את פסגות המרנג בעזרת ברנר לקבלת צבע שחום. אפשר לשמור את הפאי המוכן במקרר עד 3 ימים.

גיוון: אפשר להחליף את הסירופ תירס בגלוקוזה