אני מתה על עוגיות אוריאו בזכות הטעם המתוק-מלוח שלהן, אבל אפשר להחליף אותן בעוגיות לוטוס קצוצות. מגישים עם רוטב שוקולד סמיך שמשמש לזיגוג או כרוטב. מגישים את הרוטב בטמפרטורת החדר או חמים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב שוקולד
אופן ההכנה
1
מקציפים שמנת מתוקה עם חלב מרוכז 3 דקות לקצפת יציבה.
2
מוסיפים עוגיות אוריאו ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
3
מרפדים תבנית בניילון נצמד ויוצקים לתוכה את התערובת. משטחים ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקפיא ל-12 שעות לפחות.
לרוטב שוקולד
4
מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר. יוצקים על השוקולד ומשהים כ-5 דקות. מערבבים במטרפה למרקם חלק. מוסיפים סירופ תירס וחמאה ומערבבים למרקם חלק. מצפים את האוריאו.