קינוח שוקולד קטלני – עשיר ושוקולדי, שמשתדך מצוין עם הרוטב החמצמץ של פירות היער והעדינות של הווניל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למאפה השוקולד:
לרוטב וניל:
לרוטב פירות יער:
אופן ההכנה
מכינים את רוטב הווניל:
1
מחממים חלב עם מקל וניל כ-5 דקות בקערה מעל סיר אדים (בן מארי) עד שהוא חם מאוד. מגרדים את תוכן מקל הוניל לתוך החלב החם.
2
בינתיים טורפים במטרפה ידנית חלמונים עם סוכר לקצף תפוח.
עושים השוואת טמפ’:
3
יוצקים 1/3 מהחלב החם לתערובת החלמונים וטורפים היטב. יוצקים הכל חזרה לסיר עם החלב, מחזירים את הסיר לבן מרי ומבשלים 7 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהרוטב מסמיך.
4
מניחים את קערת הרוטב בתוך קערת מים קרים עם קוביות קרח לקירור מיידי.
מכינים את רוטב פירות היער:
5
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון למרקם חלק.
מכינים את מאפה השוקולד:
6
מבשלים מים עם 60 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר בסיר על להבה גבוהה עד שהסוכר נמס. מוסיפים חמאה, שוקולד וקליפת תפוז ומבשלים עד שהחמאה והשוקולד נמסים. מערבבים ומצננים.
7
מקציפים ביצים עם יתרת הסוכר 8 דקות לקצף תפוח.
8
מחממים תנור ל-170 מעלות.
9
מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד ויוצקים את התערובת לכלים אישיים בנפח של ספלון (מומלץ לתבניות סיליקון בצורת חצי עיגול) ואז מוסיפים כ-4 פיסטוקים לכל כוס. מניחים את הכלים בתוך תבנית תנור עמוקה עם מים רותחים.
10
אופים כ-25 דקות עד שפני העוגה יציבים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
מרכיבים ומגישים:
11
מחלצים את המאפים מהכלים עלי ידי חימום בברנר או על ידי טבילתם במים רותחים (מתבנית סיליקון זה פשוט). מניחים את הקינוח בצלחת ומקשטים בשני הרטבים.