מתכון

ספאנאקופיטה – מאפה פילו יווני

מאפה יווני חגיגי מעלי בצק פילו שבתוכו הרבה תרד עם גבינת פטה

27,769 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
ספאנאקופיטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
ספאנאקופיטה. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

הלחות היא האויבת מספר אחת של הפשטידה הזו. הפטנט היווני שלי הוא לפזר בתחתית אורז, שסופח את הנוזלים שמפרישה המלית ושומר על הפריכות של הבצק.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להברשה:

למלית:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית:

2

מאדים בצל ירוק במחבת עם שמן זית 3 דקות. מוסיפים תרד ומאדים דקה-שתיים עד שהוא מתרכך ומקבל מראה מעט נבול.

3

מערבבים את הירוקים המאודים עם הגבינות ועשבי התיבול בקערה. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל.

מרכיבים ואופים:

4

חותכים את עלי הפילו כך שיתאימו לגודל התבנית ומברישים כל עלה קלות בחמאה ובשמן משני הצדדים.

5

מפזרים אורז או פירורי לחם בתחתית התבנית ועליו מניחים מחצית מעלי הפילו המשומנים. עורמים עליהם את תערובת הגבינות והתרד ומכסים ביתרת העלים המשומנים. מברישים את העלה העליון בחמאה ושמן ובעזרת סכין מסמנים את החיתוך למנות, כדי להקל על הפריסה אחרי האפייה.

6

אופים 45-35 דקות עד שזהוב ויפה. מצננים מעט לפני ההגשה, אחרת המאפה מתפרק.

גיוון: את האורז אפשר להחליף ב-2 כפות פירורי לחם.