מתכון

ספגטי בלימון וריקוטה

החמצמצות של הלימון לצד טעם החלב של הריקוטה יוצרים רוטב מושלם למנת פסטה קיצית

26,380 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
ספגטי בלימון וריקוטה. צילום וסגנון: דניה ויינר
ספגטי בלימון וריקוטה. צילום וסגנון: דניה ויינר

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה):

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית ושום במחבת רחבה ומזהיבים עד שעולה ריח.

2

מוסיפים למחבת מיץ וקליפת לימון, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות. מוסיפים חמאה, מערבבים ומסירים מהכיריים.

3

מבשלים את הספגטי במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.

4

כ-2 דקות לפני שהפסטה מוכנה מחזירים את המחבת עם הרוטב לכיריים על להבה נמוכה, מוסיפים ריקוטה ומבליעים אותה ברוטב בעזרת מזלג. מתבלים במלח ופלפל.

5

מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים. אפשר להוסיף פרמזן מגוררת מעל.