החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה (לא חובה):
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית ושום במחבת רחבה ומזהיבים עד שעולה ריח.
2
מוסיפים למחבת מיץ וקליפת לימון, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות. מוסיפים חמאה, מערבבים ומסירים מהכיריים.
3
מבשלים את הספגטי במי מלח רותחים לדרגת אל-דנטה.
4
כ-2 דקות לפני שהפסטה מוכנה מחזירים את המחבת עם הרוטב לכיריים על להבה נמוכה, מוסיפים ריקוטה ומבליעים אותה ברוטב בעזרת מזלג. מתבלים במלח ופלפל.
5
מסננים את הפסטה ומעבירים אותה למחבת עם הרוטב, מערבבים היטב ומגישים. אפשר להוסיף פרמזן מגוררת מעל.